top of page
PXL_20230505_170359690-min.jpg

De impact van een stilteruimte op een festival.

// Bevrijdingsfestival & Innofest

 

Een aantal weken geleden mochten wij pitchen voor 'Innofest'. Zij helpen ondernemers hun innovaties te testen op festivals. Een mooie plek aangezien het net een kleine samenleving is. 

Na een waardevolle pitch zijn wij een van de deelnemers geworden en mochten we het nieuwe Soulmate prototype van 'Ca
vus' gaan testen op het Bevrijdingsfestival op 5 mei 2023. Zo bleek al tijdens de pitch dat de Soulmate wellicht een mooie mogelijkheid is als plek voor vrouwen om op een rustige plek borstvoeding te geven (ook wel een kolf-ruimte genoemd) of als ontspanningsplek voor de artiest die zich even wil voorbereiden op het concert of naderhand even wil 'ont-prikkelen'.

Door Innofest worden we 
getoetst en gestimuleerd op allerlei wijze onze 'aannames' te testen. Met een aantal waardevolle cursussen werk je samen toe naar de test-dag. En zo stonden wij afgelopen 5 mei op het bevrijdingsfestival! Een stiltecabine op een festival?! Tussen twee podia in en overal drukte om je heen. Juist daarom is het een zo interessante combinatie.

We hebben die dag ondanks de regen zeer waardevolle feedback kunnen ophalen. De ruimte was ingericht met een ontspannen stoel en er kwam licht van boven. Het dakje hebben we open gelaten voor frisse lucht en om de bezoeker meer verbonden te laten voelen met
de buiten omgeving. Afgelopen maand hebben we keihard gewerkt om het nieuwe prototype af te ronden dat uit een totaal nieuwe constructie bestaat die het mogelijk maakt de Soulmate maar liefst binnen 10 a 20 minuten op en af te bouwen! De Soulmate was zo ingericht dat bezoekers middels een formulier eenvoudig feedback konden geven tijdens hun moment in de Soulmate ruimte en deze vervolgens op ludieke wijze in de 'feed me feedback' muur konden steken. Op die manier was het niet nodig onszelf op te dringen aan geïnteresseerden en bezoekers en konden zij op hun eigen moment de tijd nemen om feedback te geven.

 

Bezoekers konden met succes ons nieuwe 'Soulsafe' slot testen wat met een timer-functie werkt. Qua demping was het een flinke uitdaging. Ondanks de herrie voelden bijna alle bezoekers zich toch echt even in hun eigen geborgen plek, de ronde vorm en het algehele ontwerp van Cavus draagt hier sterk aan bij. Bovendien hebben we geleerd hoe nuttig het was (in de nabije toekomst) een Soulmate te ontwerpen die wellicht water-bestendig is.

We zijn die dag door verschillende partijen geïnterviewd waaronder RTV Zwolle, Studenten van Windesheim, de Innovatie-tour en andere journalisten en lokale partijen. Bezoekers waren zeer nieuwsgierig naar het ontwerp en wat de cabine nou 'precies was'. 

We hebben die dag het belang van Soulmate voor festivals mogen meemaken. Zo stond er een meisje met haar moeder (door de drukte) te wachten want 'zij moest daar echt in'. Ze was sterk overprikkeld, had het koud en had echt even behoefte aan een momentje voor haarzelf. Het was ontroerend te zien hoe de ruimte voor haar op dat moment dus echt even een Soulmate kon zijn. Ook tussen de regenbuien door was er een dame die meer dan 10 minuten bleef zitten en aangaf dat ze de tijd helemaal niet meer doorhad. 

Genoeg reden dus om ook Soulmates te worden met festivals! De Soulmate 'Cavus' sluit met de flexibele constructie en eigen vorm te geven inrichting of beleving mooi aan bij de diverse doelgroep en de logistieke wensen van festivals.

Speciaal willen we ook nogmaals Carmen bedanken voor haar enthousiaste bijdrage die dag! Logistiek was het een hele uitdaging met zo veel belangstelling. We hopen dat Soulmate op meer festivals terug te zien gaat zijn en wij nemen de opgedane ervaringen en feedback dan ook zeker mee in het vervolgproces naar de nieuwe versie van Soulmate 'Cavus'. 

Buiten stond iemand overprikkeld te wachten.

 

99% van de bezoekers geven aan de Soulmate ruimte een 'mooi' of 'heel erg mooi' ontwerp te vinden.
//Feedback blad

 

Meer dan 60% van de bezoekers vindt het waardevol of belangrijk dat de Soulmate ruimte verplaatsbaar is.
//Feedback blad

 

Meer dan 80% van de bezoekers voelde zich rustiger na de Soulmate te hebben bezocht
//Feedback blad

 

Welke impact maakten we?

 

Het belang laten zien en ondervonden van een prikkel-arme rustplek op een festival 

Testen met een diverse doelgroep en middels feedback aansluiten op hun wensen

Nieuwe mogelijkheden ondervonden voor brede inzetbaarheid van Soulmate en daardoor kunnen aansluiten bij een grotere doelgroep

Opgedane ervaring en feedback komt het ontwerp van 'Cavus', het werk van Soulmate en de doelgroep ten goede.

Belang laten zien van het testen van een prototype met de hulp van Innofest

half_arrow_icon.png

vorige pagina

bottom of page