top of page
ate @ Deltion-college Zwolle

project//

 

Deltion-college
Zwolle

 

Studeren en ontspannen samen laten gaan, dat is onze ambitie! Op het Deltion-college in Zwolle onderzoeken we welke behoefte er is rondom stilte en bezinning, en welke ruimte hier het beste bij kan aansluiten voor de student en docent. We zetten educatie, veldonderzoek en de pilot-ruimte in om resultaten op te halen die we uiteindelijk zullen vertalen in een ruimte, ervaring of installatie op maat. We werken nauw samen met de doelgroep en voeren diverse activiteiten uit binnen de school.

fase 1 // ontwerpen educatie en onderzoeksmateriaal

fase 2 // plaatsen van de Soulmate ruimte als pilot & ophalen van resultaten
fase 3 // resultaten omzetten in ontwerp op maat

 

maatwerk//

 

timeline

 

september - december 2021 // concepting & inventarisatie
Er wordt geïnventariseerd hoe we het traject binnen het Deltion gaan aanpakken, educatie wordt ontworpen en getoetst en een enquete wordt opgesteld die tijdens het traject door bezoekers kan worden ingevuld.

Educatie Mockup for schools | onderwijsinstellingen Soulmate

Januari 2022 // transport
Studenten van transport zijn ingezet om de Soulmate pilot-ruimte op te halen en af te leveren op het Deltion-college.

Foto of Soulmate transport

Februari 2022 // opening
Samen met Nienke Boom en Anita koopmans van het kernteam start het pilot-traject met de Soulmate ruimte. Er is gezorgd voor de nodige media aandacht onder leiding van Merlinde Blei, en een teaser-video gemaakt.

Opening Soulmate @Deltion Zwolle

19 April 2022 // Deltion dag
VR-Experience workshop

Aan de hand van een ontworpen VR-applicatie testen we de ruimtebeleving van de bezoeker, deze krijgt een 100-tal vormen aangereikt waarin de bezoeker kan aangeven welke vormen zij het meest geschikt vinden om tot rust en bezinning te komen. Deze meet-tool wordt gebruikt als eerste start naar een ontwerp op maat.

Persoon draagt VR-brill tijdens gastles / workshop Soulmate @Deltion-college Zwolle

Huidig 2022 / 2023// uitzetten eerste concepten maatwerk
het kernteam van Soulmate kijkt naar een eerste ontwerp voor een ruimte, plaats en ervaring op maat binnen het Deltion-college

concepting @Deltion Zwolle | Soulmate
Students Flexx-interior design | Soulmate @Deltion Zwolle

januari 2022 // Inrichting Flexx-interieur
De studenten Matthijs, Myrthe en Anouk van de opleiding Flexx-interieur hebben hun gepresenteerde concept voor de inrichting van de pilot-ruimte uitgevoerd.

Filling Out a Form | Soulmate

April - mei 2022 // opleveren resultaten 
Alle materie en opgehaalde onderzoeksresultaten van de enquete, gesprekken, vr-tool, educatie en lessen worden samengevat in een onderzoeksverslag dat door Anthroconsult zal worden opgeleverd. Vanuit hier wordt een eerste concept geschetst van het vorm te geven ontwerp.

eductie
education design Soulmate Deltion-college Zwolle
Education design | Soulmate Deltion-college
Education design | Soulmate Deltion-college

De ontworpen educatie geeft de docent een mogelijkheid om via de lessen op een laagdrempelige manier en op concrete wijze bezig te zijn met het thema stilte en bezinning. Het boekje bevat praktische opdrachten en vragen die samen met creatieve oefeningen kunnen worden uitgevoerd. Ook dient het boekje als inspiratiemateriaal en om resultaten concreet en zichtbaar te maken.

De educatie kan worden aangeschaft voor gebruik bij jou op school. Hiervoor zullen bepaalde teksten en opdrachten worden aangepast: het boekje kan zeer goed in algemene zin worden ingezet om het thema stilte & bezinning verder uit te diepen bij jou op school. Daarbij kan er gebruikt worden gemaakt van praktische opdrachten zoals een stilte-oefening, klassikale gesprekken (in groepjes) en een creatieve collage-oefening.

Interesse in deze educatie? Neem voor de kosten en mogelijkheden contact met ons op.

 

educatie//

 

arrow icon Soulmate

vorige pagina

media//

 

bottom of page