top of page

Soulspots

Ontdek onze projecten, locaties en ervaringen.

PXL_20240330_150356834_min_50.jpg

DGTL x Innofest//
Zwolle 

Na doorontwikkelingen hebben we onze Cavus wederom getest op een festival samen met Innofest. Dit jaar stonden met DGTL op de NDSM werf in Amsterdam! Met een bezoekersaantal van 40,000 man een indrukwekkende ervaring! Onze nieuwe upgrade van het slotsysteem en de verbeterde demping maakten samen met de unieke ronde vorm veel indruk op bezoekers. Staan wij binnenkort bij jou op het festival?

half_arrow_icon.png

ontdek meer

03/2024

PXL_20230505_170400990-min.jpg

Bevrijdingsfestival //
Zwolle 

Een stiltecabine op een festival?! Op 5 mei 2023 stonden we met het nieuwe Soulmate 'Cavus' prototype op het Bevrijdingsfestival. Hier hebben we onder meer het nieuwe 'Soulsafe' slot getest en vooral gezien hoe waardevol een stilte en prikkel-arme omgeving kan zijn op een festival. We testen dit alles samen met Innofest.

half_arrow_icon.png

ontdek meer

05/2023

DSC_0041-min.JPG

Bibliotheek centrum//
Hengelo

Tijdens de themamaand rondom 'digital detox' bestede de bieb extra aandacht aan ontspannen, terugtrekken, en telefoon minder gebruiken. De Soulmate ruimte was hier onderdeel van en gaf de bezoeker een moment van rust en ontspanning. Bewust hebben we een uur durende muziekstuk 'Canto Ostinato' in de ruimte verwerkt. De bezoeker had de simpele keuze om het muziekstuk wel of niet te luisteren door de koptelefoon op te zetten, en kwam op die manier spontaan in aanraking met een gedeelte van het stuk. Daarbij kon de bezoeker een reactie of gedachtenspinsel delen via post-its die je op de binnenwand kon plakken.

10/2022

Deltion-college// 
Zwolle | De 10e locatie!

Studeren en ontspannen samen laten gaan, dat is onze ambitie! Op het Deltion-college in Zwolle onderzoeken we welke behoefte er is rondom stilte en bezinning, en welke ruimte hier het beste bij kan aansluiten voor de student en docent. We zetten educatie, veldonderzoek en de pilot-ruimte in om resultaten op te halen die we uiteindelijk zullen vertalen in een ruimte, ervaring of installatie op maat. We werken nauw samen met de doelgroep en voeren diverse activiteiten uit binnen de school. Lees hier meer over dit project.

10/2021

half_arrow_icon.png

ontdek meer

Op 15 oktober stond Soulmate in Theater & Congres Orpheus in Apeldoorn. Een 'Cave-experience'; De bezoeker nam plaats op een laag gelegen grijze stoel die tussen twee tubes met langzaam druppelend water stond. Op de vloer lagen stukjes spiegelfolie dat door golven gecreëerd met video-mapping reflecteerde op de wanden binnenin. Via audio hoorde je langzaam druppels vallen waardoor je je in dit geheel als het ware in een grot waande.

Theater Orpheus// 
Apeldoorn

10/2021

Van augustus 2019 tot en met december 2019 heeft de stilteruimte; Soulmate op het Alfa-college in Hardenberg gestaan. In die tijd heeft Spatiebalk (Ruben Bruggeling & Marieke Herweijer) in samenwerking met studenten en docenten een aantal sessies georganiseerd rondom het onderzoek 'behoefte naar verstilling op het Alfa-college.' Aan de hand van enquetes, interviews en door Spatiebalk ontwikkeld educatiemateriaal (inspiratiesessies en maaksessies rondom de Soulmate) hebben wij op een creatieve manier resultaten verzameld. De Soulmate heeft daarbij voortdurend gediend als 'een middel om het gesprek rondom stilte te bevorderen.' Op die manier wil Spatiebalk bijdragen aan het toegankelijk maken van stilte-beleving. Dit levert een zinvolle bijdrage aan het onderwijs; uit ons onderzoek blijkt dat door stilte-beleving de student meer ruimte in zichzelf kan ervaren.

Alfa-college// 
Hardenberg

WhatsApp Image 2019-10-16 at 16.29.30(1)_remote.jpeg

08/2019

half_arrow_icon.png

ontdek meer

DSC_0020_small_local-min.jpg

12/2019

Kloosterfestival// 
Klooster Nieuw Sion Diepenveen

Een oud klooster met een plek voor meditatie. De ruimte was ingericht met een mechanisch aangedreven handpan die een willekeurige toon en snelheid gaf met een eigen drumstick. Met zachte kussens en een stille omgeving was dit een ultieme plek om even tot jezelf te komen .

rws2_remote.jpg

10/2019

LEF Future Center// Rijkswaterstaat Utrecht

Een unieke locatie voor de Soulmate ruimte: onderdeel van een brainstormsessie in deze excentrieke omgeving. De ruimte werd gebruikt als een plek om even tussen alle creatieve gedachtes door tot rust te komen en nieuwe ideeën naar boven te laten komen.

09/2018

Kattegat festival// Zwolle

Direct daarna volgde het tweede festival: Kattegat. Opgezet door een in community samenlevend gezelschap bij Hanzeland in Zwolle. Dit keer was de binnenruimte voorzien van een bamboe-chill inrichting waarbij je even kon ontsnappen aan al het feest-gedreun. Zelf woonde ik hier ook een tijdje in een van de container-woningen.

banner_smaller-min.jpg

02/2018

kunstenaars in de kazerne// Zwolle

De eerste officiele presentatie van de ruimte was in kunstenaars in de kazerne te Zwolle. Samen met ontwerpers, kunstschilders, fotografen en andere beeldend kunstenaars hebben we hier een expositie georganiseerd. Ingeleid door leden van gemeente Zwolle. Samen met kunstenares Sanne van Grinsven is de inrichting verzorgd; bezoekers konden plaatsnemen op een ontspannende schommelstoel en genieten van natuurlijke elementen in een glow-in-the-dark setting.

20180818_213550_local.jpg

08/2018

Graceland festival// Vierhouten

Het eerste festival waar de ruimte mocht vertoeven! Spannend want Soulmate stond voor het eerst buiten. Een nacht ben ik rennend uit mijn tentje de ruimte gaan bedekken vanwege een verschikkelijke stortbui, houdt de spanning erin! Sanne had dit keer een unieke ervaring voor in de ruimte bedacht; schrijf een brief aan jezelf die je later opgestuurd krijgt op een moment dat jij het niet meer verwacht.

Hogeschool Windesheim// Zwolle

Soulmate is destijds gesponsord door Re:Link studentenpastoraat. Als dank en inspiratie stond de Soulmate een aantal weken op hogeschool Windesheim in Zwolle. We hebben diverse enthousiaste en nuttige reacties ontvangen van studenten en docenten.

04/2018

half_arrow_icon.png

vorige pagina

bottom of page